Legyél Adatpápa - 10 érv a NAS mellett

Legyél adatpápa – 10 legfőbb érv, hogy beszerezz egy NASt

Tudd meg a 10 legfontosabb, lehengerlő érvet, melyek alapján Neked is világos, hogy miért is szebb az élet, ha van egy NAS-od.
megosztás
küldés

100 szónak is egy a vége, azt ígértem, hogy fogok arról írni, mi az a 10 ok, ami miatt érdemes egy szervert üzemeltetned, akár otthoni vagy bérelt legyen, akár ennek a kettőnek a kombinációja. Halandó sortársaim napi rutinjára lefordítva ez a 10 pont a legfőbb érv egy NAS beszerzése mellett: Otthonra, kisvállalkozói irodai környezetbe.

1. Rendszerezett, centralizált adattárolás

Tartsd az adataid egy központi, rendszerezett helyen, ahelyett, hogy 8 pendriveon, és 3 külső merevlemezen, 42 dvd-n vagy cs lemezen széttaglalva lenne minden, ezáltal mindig mindent gyorsan megtalálsz.

2. Biztonsági másolatok, melyeket ne adj ki a kezedből

Helyezd el igazán fontos adataid ezen a központosított tárolón, és ne add ki „életed” a tech cégek „ki tudja hol van a világban” szerverstruktúrájának!

3. Adatbiztonság

Raid tömbök segítségével kerüld el (csökkentsd le) az adathordozóid véletlenszerűen előforduló elromlásából adódó adatvesztéssel kapcsolatos rizikót!

4. Férj hozzá bárhonnan a világon adataidhoz

Kell bármi a cuccaid közül, legyen akár egy kép, vagy egy bármilyen fájl? Férj hozzá a világból bárhonnan, ez a Te saját felhőd, akár biztonságos VPN kapcsolaton keresztül!

5. Legyél adatpápa!

Ossz meg bárkivel bármit, adj hozzáférést az otthoniaknak, a kollegáknak, viszont mindenkinek csak ahhoz, amihez feltétlen szükséges! Legyen kezedben az irányítás, legyél adatpápa!

6. Nagy tárhely költséghatékonyan

Nagy kapacitású merevlemezek alkalmazásával a fajlagos költsége egy GB/TB szabad tárterületnek nagyságrendekkel olcsóbb lesz, mint bármilyen fizetős havidíjas felhőszolgáltatás esetén.

7. Számold fel a havidíjas felhőszolgáltatásaid

iCloud, Google Drive, Onedrive, Dropbox – ha a minimálisnál (pár GB) több tárhelyre van szükséged, akkor mindezekért keményen kell perkálni. Szüntesd meg ezeket az előfizetéseid, és gyere ki olcsóbban a dologból már párhónapos távra nézve is!

8. Médialejátszás – Ingyen Netflix és Spotify

Helyezd el médiatartalmad a NAS-odon, és üzemeltess havidíjmentes, korlátozások, és reklám nélküli média- valamint zenelejátszó szolgáltatást, érd el a tartalmaid TVről, mobiltelefonról, számítógépről, vagy akár tabletről is!

9. Csökkentsd áramfogyasztásod

Sokat seedel a számítógéped? Hát kapcsold ki, és spórolj a villanyszámlán: A NAS is seedelhet helyetted, jóval költséghatékonyabb működéssel, 7/24-ben.

10, Megfigyelőrendszer

Bízd rá a NAS-odra IP kameráid vezérlését, és ezáltal otthonod biztonságát, fogadj értesítéseket ha mozgás van, és ha elutaztál, nézz rá nyugodtan bármikor a messzeségből hogy mi történik a ház körül!

Kommentár? No kommentár.

Ha mégis lenne kommentár, akkor itt találhatod meg a NAS választás 18 legfontosabb pontját, ahonnan 1-1 témához kapcsolódó részletesenn írásainkhoz is eljuthatsz a linkeken keresztül.

megosztás
küldés

Hasonló témában íródott cikkjeink

Legfrissebb bejegyzéseink

kik vagyunk?

Attila
Attila

Nincs megoldatlan probléma, nincs elvesztegetett idő. Nemcsak középvezetőként, hanem magánemberként is kamatoztatom évek óta digitálisan (is) hatékony mentalitásom: Igenis, vessük be a tech-világ adta eszközöket, nap végén pedig élvezzük ki, ha ezek által több az eredmény, kevesebb ráfordítással.

Tomi
Tomi

~25 éve vagyok benne napi szinten a hardverek és szoftverek világában. 8 éve indítottam az első online vállalkozásomat, mára pedig több tucat vállalkozónak segítettem több 10 milliós bizniszt építeni a különböző online szoftverek segítségével. Mérnökként folyamatosan a precíz és hatékony megvalósításra törekszem.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!

Kevés a Gmail tárhelyed?
Már évek óta fizetsz a nagyobb tárhelyért?

13 perces videóban mutatjuk meg, hogy miként tudod végtelenné tenni a Gmail postafiókod tárhelyét!

Megtelt A Gmail Logo Low

Háromrészes cikksorozat

Érthetően, részletes magyarázatokkal!

Érdekel, hogyan inthetsz búcsút a napi bénázásnak, és
indulhatsz meg a "pénznyomtatás" útján
saját magad digitális transzformációja által?

(Akkor is ha műszaki analfabétának érzed magad)

digitalis vallalkozas

Ha ezt a könyvet elolvasod, 

Kell ennél több?

Miben segít neked ez a fájl?

Áramfogyasztás mérőóra

akár otthonra, akár a vállalkozásodban

Miben segít neked ez a fájl?

QNAP NAS

akár otthon, akár a vállalkozásodban

Miben segít neked ez a fájl?

Bevetelek Es Kiadasok Osszesites2

akár a személyes pénzügyeidben, akár a vállalkozásodban