curve

Nem pálya itthon a Google Pay érintésmentes fizetéshez? „Curve”-d meg egy lépéssel!

Curve segítségével megoldható a Google Pay appjának magyar piacra történt be nem vezetésével adódó kényelmetlenkedés
megosztás
küldés

Egy korábbi bejegyzésben foglalkoztam a mobiltelefonon keresztül történő érintésmentes fizetéssel, illetőleg a Google Pay applikációval.

Ha olvastad a posztot, akkor láthattad, hogy a Google Pay több nyugati országban egy tök jól működő applikációval karöltve érkezik a mobiltelefonodra, amiben egyszerű jobb-ra balra húzgálással van lehetőséged fizetés előtt váltogatni a különböző kártyák között.

Na de akkor mi van Magyarországon?

  • Google Play Storeból letölthető Google Pay App az magyar piacra nincs engedélyezve, nem letölthető
    • félig-meddig 2020. novemberében engedték szabadjára a magyar formátumot, ami el van dugva az Android rendszer bugyraiban
  • A bankkártyák hozzáadása is csak ebben az eldugott menüben valósulhat meg, de csak ha a Bank már leszerződött a Google Payjel. Ez a lista pedig 2021. április 3-án elég szegényes, mindösszesen 4 verzió áll rendelkezésre.
    • ebben a 4-ben viszont benne van a Transferwise, Revolut, és a Curve is ami mindenképp jó hír, utóbbira rögtön visszakanyarodunk

A fő gond az, hogy pont a legkirályabb funkció, az applikációban történő kártyaváltás egyszerűsége van ellehetetlenítve az az applikáció nélküli, Android háttérrendszerbe integrált Google Payben.

Hogyan néz ki ez a ratyi verziós Google Pay a gyakorlatban?

A beállítások menü, google szolgáltatások, google fiók kezelése gombokra történő koppintáson keresztül juthatunk el a menübe, ahol felsejlik a Google Pay logója.

google pay hu 01b
google pay hu 02b

A képeken látható módon az Android menüjéből lényegében a pay.google.com weboldalra ugrunk, ahol lehet adminisztrálni a kártyákat: hozzáadni szerkeszteni, eltávolítani. Nos, hát ennek kezelése őszintén szólva eléggé problémás, és pont a lényegi, kényelmességet eredményező funkcionalitást nem teszi a dolog lehetővé, amit kellene > a kártyák egyszerű váltásának a lehetőségét.

Ha egyetlen kártyát akarsz valamiért Google Pay-be állítani, és ezzel fizetgetni mindenhol, akkor el lehet vele vegetálni. Ez olyan esetekben fordulhat elő, amikor a bankod appja nem szolgáltat érintésmentes fizetést.

Jó példa erre a Revolut: ők kapásból úgy voltak fele hogy nem fejlesztik le maguknak a Revolut appban a dolgot, összeálltak Google bácsival, és a Google Pay appján keresztül lehet az NFC-s mobilos fizetéseket megvalósítani.

Igen ám, de mi van akkor ha van egy másik bankkártyád is, és nem mindig a Revolut kártyáddal akarnál mobilon keresztül érintés-mentesen fizetni? Jó hírem van, ha több kártyát akarsz használni, akkor sincs ám minden veszve! 🙂

google pay hu 03b
google pay hu 04b

És itt jön képbe a Curve app

Nem vagyunk fintech blog, és nem is áll szándékomban újraírni egy olyan tartalmat blogbejegyzés formájában, amit már mások megtettek helyettem: Ha valakit részletesen érdekel, hogy mi az a Curve, és mit tud annak ezt az írást ajánlanám figyelmébe.

Nagyon Röviden, egy Revoluthoz hasonló fintech szolgáltatóról van szó, kapsz egy fizikai bankkártyát, az extra dolgot viszont az adja, hogy az appban pedig más bankok kártyáit is hozzáadhatod, és lényegébe képes vagy a nem Curvenél lévő egyenlegeidet költeni közvetve a Curve kártyádon keresztül, ergo nem kell pénzt beutalnod a Curvehez, hogy tudj a Curve kártyával fizetni, szimplán fizetéskor megmondod hogy melyik kártya legyen megterhelve a felvettek közül.

screenshot 20210403 134744 curve
screenshot 20210403 134738 curve

Ez a gyakorlatilag a mi Google Pay problémánkat nézve azt jelenti, hogy beállítod a kártyá(i)d a Curve appban, a Curve kártyádat pedig hozzáadod a Google Payhez, és a probléma egy karikacsapásra meg is van oldva, ugyanis pont azt a funkcionalitást fogod tudni a Curve appon keresztül elérni, ami a rendes Google Pay app itthoni hiányából adódik.

Ha benevezel, és a Curve regisztrációhoz ezt a linket használod, azt megköszönöm, ezáltal pedig Te és én is 5-5 euróval járunk jobban. Jó szórakozást!

megosztás
küldés

Hasonló témában íródott cikkjeink

Legfrissebb bejegyzéseink

kik vagyunk?

Attila
Attila

Nincs megoldatlan probléma, nincs elvesztegetett idő. Nemcsak középvezetőként, hanem magánemberként is kamatoztatom évek óta digitálisan (is) hatékony mentalitásom: Igenis, vessük be a tech-világ adta eszközöket, nap végén pedig élvezzük ki, ha ezek által több az eredmény, kevesebb ráfordítással.

Tomi
Tomi

~25 éve vagyok benne napi szinten a hardverek és szoftverek világában. 8 éve indítottam az első online vállalkozásomat, mára pedig több tucat vállalkozónak segítettem több 10 milliós bizniszt építeni a különböző online szoftverek segítségével. Mérnökként folyamatosan a precíz és hatékony megvalósításra törekszem.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!

Kevés a Gmail tárhelyed?
Már évek óta fizetsz a nagyobb tárhelyért?

13 perces videóban mutatjuk meg, hogy miként tudod végtelenné tenni a Gmail postafiókod tárhelyét!

Megtelt A Gmail Logo Low

Háromrészes cikksorozat

Érthetően, részletes magyarázatokkal!

Érdekel, hogyan inthetsz búcsút a napi bénázásnak, és
indulhatsz meg a "pénznyomtatás" útján
saját magad digitális transzformációja által?

(Akkor is ha műszaki analfabétának érzed magad)

digitalis vallalkozas

Ha ezt a könyvet elolvasod, 

Kell ennél több?

Miben segít neked ez a fájl?

Áramfogyasztás mérőóra

akár otthonra, akár a vállalkozásodban

Miben segít neked ez a fájl?

QNAP NAS

akár otthon, akár a vállalkozásodban

Miben segít neked ez a fájl?

Bevetelek Es Kiadasok Osszesites2

akár a személyes pénzügyeidben, akár a vállalkozásodban