Klíma Okosítás

Klíma okosítása fillérekből

Hívd fel a kapudat telefonon, hogy kinyíljon. Így lehet megoldani.
Megosztás itt: facebook
megosztás
Megosztás itt: email
küldés

Megérkezett a nyár. Végre nem csak a naptár alapján, hanem hőmérséklet szempontjából is.

A napi 30 fok körüli meleget néhány nap alatt magukba szívják a háztömbök, ahol egy idő után elviselhetetlen lesz a hőmérséklet.

A kertes házaknál egy fokkal jobb a helyzet, de ott is célszerű a klíma használatára.

Sokat dob a közérzeten, ha van a lakásban légkondi, azonban néhány óra vagy nap után hazaérkezéskor többnyire olyan, mintha szaunába lépnénk be.

Ekkor jön a gondolat: hogyan lehetne haza érkezni úgy, hogy már be van hűtve a lakás?

Erre már ősidők óta létezik az időzített bekapcsolás, azonban ez nem mindig állja meg a helyét, hiszen lehet, hogy ez az időpont a tervezetthez képest korábbra vagy későbbre csúszik.

Klíma okosítás – két megoldás létezik

Az egyik, ha a meglévő klímát lecseréljük wifisre (így távolról mobilon tudjuk ki/bekapcsolni), ez azonban alsó hangon is nagyjából 100 ezer Ft körüli összeg.

A másik sokkal kedvezőbb. Személy szerint 7890 Ft-ból sikerült megoldani ugyanazt a jelenlegi (buta) klímámmal A végeredmény ugyanaz lett, mintha wifisre cseréltem volna.

Egy wifis távirányítót vettem, ami ráadásul nem csak a klímát, hanem egy tucat más, távirányítóval vezérelhető eszközt is képes kezelni.

A Woox távirányítója egy fekete doboz, ami 360 fokban bocsát ki infravörös sugarakat, így lényegében a nappali bármely pontjából (max. 8 méterig) képes vezérelni a különböző eszközöket.

Woox Távirányító
Woox wifire kapcsolódó infrás távirányítója jelentette a megoldást a klíma okosításra

Az ingyenesen letölthető applikációban hozzá tudjuk adni az eszközeinket, amelyet akár a Google Home-ba is integrálhatunk, ezzel hangvezérléssel is tudjuk otthon ki/bekapcsolni a klímát vagy megmondani, hogy hány fokra állítsa a hőmérsékletet.

Voltak fennakadások

Amikor felraktam a mobilra az app-ot, akkor szembesültem vele, hogy nincs Fischer gyártó, a 15 éve beszerelt klímám ugyanis ilyen típusú.

Ekkor elkezdtem betanítani a Woox-nak a klíma távirányítóját, ami elég kaotikus volt és a Google Home-ban sem látszott.

Végül a távirányító típusára rákerestem. Nem létezik, hogy nincs ennek valami alternatívája, gondoltam.

A Google ki is dobta, hogy lehet ilyen távirányítót venni, ami Midea klímákhoz jó.

Gyorsan megnézem az app-ban, volt Midea! Kiválasztottam, jött az első teszt. Gyártónként ugyanis több virtuális távirányító is elérhető, ezeken végig kell menni, hogy melyik lesz a jó. Már az elsőnél ment minden funkció, ezzel sikerült megoldani a problémát!

Ráadásul, mivel nem egyénileg programozott távirányítóról volt szó, máris megjelent a klíma a Google Home-ban. Ezzel el is készült a klíma okosítása mindössze 7890 Ft-ból. A távolról ki/bekapcsolás, és az otthonról való hangvezérlés mostantól gyerekjáték lesz.

Megosztás itt: facebook
megosztás
Megosztás itt: email
küldés

Hasonló témában íródott cikkjeink

Legfrissebb bejegyzéseink

kik vagyunk?

Attila
Attila

Nincs megoldatlan probléma, nincs elvesztegetett idő. Nemcsak középvezetőként, hanem magánemberként is kamatoztatom évek óta digitálisan (is) hatékony mentalitásom: Igenis, vessük be a tech-világ adta eszközöket, nap végén pedig élvezzük ki, ha ezek által több az eredmény, kevesebb ráfordítással.

Tomi
Tomi

~25 éve vagyok benne napi szinten a hardverek és szoftverek világában. 8 éve indítottam az első online vállalkozásomat, mára pedig több tucat vállalkozónak segítettem több 10 milliós bizniszt építeni a különböző online szoftverek segítségével. Mérnökként folyamatosan a precíz és hatékony megvalósításra törekszem.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!

Miben segít neked ez a fájl?

Bevetelek Es Kiadasok Osszesites2

akár a személyes pénzügyeidben, akár a vállalkozásodban

Kevés a Gmail tárhelyed?
Már évek óta fizetsz a nagyobb tárhelyért?

13 perces videóban mutatjuk meg, hogy miként tudod végtelenné tenni a Gmail postafiókod tárhelyét!

Megtelt A Gmail Logo Low

Miben segít neked ez a fájl?

Áramfogyasztás mérőóra

akár otthonra, akár a vállalkozásodban

Miben segít neked ez a fájl?

QNAP NAS

akár otthon, akár a vállalkozásodban