mappában lévő fájlok neveinek listázása egyszerűen

Gyorstipp: mappában lévő fájlok neveinek listázása egyszerűen

Mappában lévő fájlok neveinek listázása, feldolgozása szöveges formátumban, az egyszerűnél is könnyedebb formában, extra szoftverek és monoton ismétlődő tevékenységek nélkül.
megosztás
küldés

Vajon Te találkoztál-e már a szituációval, hogy egy adott mappa fájljainak neveit siman listázni kellene egy szöveges dokumentumban, egy excel táblában?

Előfordulhat, hogy minden egyes fájl nevére ráklikkelsz, jobb klikk, átnevezés, fájlnév másolása, majd szépen beilleszted abba a dokumentumba a fájlnevet ahol hasznosítani szeretnéd.

Ez 10 fájlnév alatt még-még gyorsan megvan, minél több sorral kell ezt viszont megcsinálnod, annál inkább a hátad közepére sem fogod kívánni.

Van azonban megoldás: és a jó dolog az az, hogy ez az egyszerű de nagyszerű apróság már akkor is jól használható, és már akkor is időt spórol, ha csak néhány „sorral” kellene a műveletet elvégezned.

Tehát nem egy olyan dologról van szó, amit csak 10-20-50 sor felett érdemes csinálni, hanem egy olyan dologról, amit már egyszerre két fájl nevének és/vagy elérési útjának(!) valahova történő másolásakor érdemes alkalmazni.

A Windows jobb gombos (helyi) menüjében lévő „elérési út másolása” / „patch copy” funkcióról van szó, nézz bele a lenti videóba ahhoz hogy lásd, hogyan is működik egyszerűen és nagyszerűen.

megosztás
küldés

Hasonló témában íródott cikkjeink

Legfrissebb bejegyzéseink

kik vagyunk?

Attila
Attila

Nincs megoldatlan probléma, nincs elvesztegetett idő. Nemcsak középvezetőként, hanem magánemberként is kamatoztatom évek óta digitálisan (is) hatékony mentalitásom: Igenis, vessük be a tech-világ adta eszközöket, nap végén pedig élvezzük ki, ha ezek által több az eredmény, kevesebb ráfordítással.

Tomi
Tomi

~25 éve vagyok benne napi szinten a hardverek és szoftverek világában. 8 éve indítottam az első online vállalkozásomat, mára pedig több tucat vállalkozónak segítettem több 10 milliós bizniszt építeni a különböző online szoftverek segítségével. Mérnökként folyamatosan a precíz és hatékony megvalósításra törekszem.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!

Kevés a Gmail tárhelyed?
Már évek óta fizetsz a nagyobb tárhelyért?

13 perces videóban mutatjuk meg, hogy miként tudod végtelenné tenni a Gmail postafiókod tárhelyét!

Megtelt A Gmail Logo Low

Háromrészes cikksorozat

Érthetően, részletes magyarázatokkal!

Érdekel, hogyan inthetsz búcsút a napi bénázásnak, és
indulhatsz meg a "pénznyomtatás" útján
saját magad digitális transzformációja által?

(Akkor is ha műszaki analfabétának érzed magad)

digitalis vallalkozas

Ha ezt a könyvet elolvasod, 

Kell ennél több?

Miben segít neked ez a fájl?

Áramfogyasztás mérőóra

akár otthonra, akár a vállalkozásodban

Miben segít neked ez a fájl?

QNAP NAS

akár otthon, akár a vállalkozásodban

Miben segít neked ez a fájl?

Bevetelek Es Kiadasok Osszesites2

akár a személyes pénzügyeidben, akár a vállalkozásodban