Igy Hivd A Gyereket Ha Xboxozik

Így hívd a gyereket ebédelni, ha XBoxozik

Messze van a gyerek szobája és folyamatosan mászkálni vagy ordibálni kell, amikor ebédelni hívod? Mutatok meg hatékony módszert a problémára!
megosztás
küldés

Anya főz, a gyerek pedig a szobában nyomkodja a játékkonzolt. Nagyobb lakásokban viszonylag sokat kell sétálni, esetleg emeletre mászni, ha elkészült az ebéd. Megoldás lehet még a kiabálás is, de van már ennek sokkal elegánsabb és hatékonyabb módja.

Üzenj hangvezérléssel

Az egyik mód, amikor a konyhában és a gyerekszobában is van 1-1 Google Mini. Amellett, hogy az otthonunkat hangvezérelhetjük vele vagy zenét hallgathatunk rajta a következőre is képes: broadcastelhetünk vele.

Mit is jelent ez? A konyhában lévő Google Mininek kiadjuk a parancsot: „hey google, broadcast” majd megmondjuk, hogy melyik szobába (jelen esetben a gyerekszoba) küldje tovább az üzenetet. Ezt követően pedig elmondjuk a mondandókat, ami a gyerek szobájában lévő Google Minin lejátszásra kerül. Átment az üzenet úgy, hogy nem kellett kiabálni, mászkálni vagy telefonálni.

A legjobban a walkie-talkie-ra hasonlít a technológia, csak itt nem kell nyúlni semmihez, teljes egészében hangvezérelt minden.

Avatkozz be keményen

Ha a hangutasítás kevésnek bizonyul, akkor bevethetünk egy radikálisabb megoldást.

Figyelem! Ebben az esetben a gyereknek komoly dühkitörései lehetnek, ugyanis a TV-n futó játékot fogjuk megszakítani. Ez pedig, ha rossz időben érkezik, akkor komoly örjöngés lehet belőle és lehetséges, hogy elszabadul a pokol. 🙂

Mivel lehet ezt előidézni? Szükségünk lesz egy Google ChromeCast eszközre, ami a gyerek TV-jére van kötve. Ez tök hasznos, hiszen ő is tud a mobiljáról vagy tabletjéről, vagy laptopjáról/PC-jéről tartalmat streamelni a TV-re. Erről már bővebben írtunk, ide kattintva olvashatsz bővebben.

Szóval ha van egy ChromeCast a TV-re kötve, akkor a saját telefonunkról is tudunk kezdeményezni tartalom streamelést a gyerek TV-jére. Ilyenkor pedig a meglévő HDMI bemenetet (amin jelenleg az XBox vagy egyéb játékkonzol fut) felülírja és a telefonunkról átküldött tartalom jelenik meg.

Ezzel biztos, hogy félbeszakítjuk a játékot és célba ér az üzenetünk. Ez lehet egy fotó, videó, innentől már ránk van bízva, hogy milyen tartalmat jelenítünk meg neki.

Lehet előre legyártott tartalom, pl. 1-1 fotó, amin ott a szöveg, hogy “Gyere ebédelni!”. De megtehetjük azt is, hogy levideózzuk, ahogy ki van tálalva a kedvenc étele és felhívjuk a figyelmét, hogy jöjjön enni, különben ki fog hűlni.

Bátran lehet kreatívnak lenni ebben a témában, azt gondolom mindenki el tudja dönteni, hogy milyen tartalom lesz a megfelelő a streameléshez és a hatékony eredményhez.

Végszó

Google hangszóró vagy ChromeCast, bármelyiket is használjuk, egy biztos: ezekkel a kütyükkel még kényelmesebben és remélhetőleg eredményesebben cél ér a kommunikációnk.

megosztás
küldés

Hasonló témában íródott cikkjeink

Legfrissebb bejegyzéseink

kik vagyunk?

Attila
Attila

Nincs megoldatlan probléma, nincs elvesztegetett idő. Nemcsak középvezetőként, hanem magánemberként is kamatoztatom évek óta digitálisan (is) hatékony mentalitásom: Igenis, vessük be a tech-világ adta eszközöket, nap végén pedig élvezzük ki, ha ezek által több az eredmény, kevesebb ráfordítással.

Tomi
Tomi

~25 éve vagyok benne napi szinten a hardverek és szoftverek világában. 8 éve indítottam az első online vállalkozásomat, mára pedig több tucat vállalkozónak segítettem több 10 milliós bizniszt építeni a különböző online szoftverek segítségével. Mérnökként folyamatosan a precíz és hatékony megvalósításra törekszem.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!

Kevés a Gmail tárhelyed?
Már évek óta fizetsz a nagyobb tárhelyért?

13 perces videóban mutatjuk meg, hogy miként tudod végtelenné tenni a Gmail postafiókod tárhelyét!

Megtelt A Gmail Logo Low

Háromrészes cikksorozat

Érthetően, részletes magyarázatokkal!

Érdekel, hogyan inthetsz búcsút a napi bénázásnak, és
indulhatsz meg a "pénznyomtatás" útján
saját magad digitális transzformációja által?

(Akkor is ha műszaki analfabétának érzed magad)

digitalis vallalkozas

Ha ezt a könyvet elolvasod, 

Kell ennél több?

Miben segít neked ez a fájl?

Áramfogyasztás mérőóra

akár otthonra, akár a vállalkozásodban

Miben segít neked ez a fájl?

QNAP NAS

akár otthon, akár a vállalkozásodban

Miben segít neked ez a fájl?

Bevetelek Es Kiadasok Osszesites2

akár a személyes pénzügyeidben, akár a vállalkozásodban