Csomagtér

Mi fér be egy 565 literes csomagtérbe?

Mennyi bőrönd fér egy VW Passat csomagtartójába?
megosztás
küldés

Amikor legutóbb autóvásárlás előtt álltam, rendkívüli módon idegesített, hogy rengeteg autós oldal közli a különböző márkák legkülönbözőbb modelljeinek hivatalos csomagtér / csomagtartó méreteit (nem is a méreteit, hanem inkább az űrtartalmat).

Ez mind nagyon üdvözítő, de mi a franc fog beleférni például egy olyan autó hátuljába, aminek 565 literes a csomagtartója papíron?

A tesztalany – egy Volkswagen Passat B7 sedan

Tudom, hogy a téma szubjektív, mert rengeteg dologtól függ, a kialakítástól, a pontos belső méretektől. Azonban megpróbálkozom a lehetetlennel: Egy Volkswagen B7 Passat Limousine azaz sedan csomagtér-űrtartalmának példáján megnézni, hogy hogyan lehet ezt elképzelni, mi is fér bele ebbe az 565 literbe, a címben szereplő űrtartalom ugyanis éppen ennek a 2010-2015 között gyártott modellnek a névleges értéke.

Volkswagen Passat B7 Limousine 2010-2015
Volkswagen Passat B7 Limousine 2010-2015

Mi fér bele ebbe a méretbe, egy ilyen Passat esetén? Elmondom először is nagyon egyszerűen:

  • 2 db nagynak számító gurulós bőrönd – az a fajta, amit ha nagyon megtömsz a reptérre menet akkor éppen több lesz mint 23 kg, mégpedig ezek a hátukra fektetve, arccal felfelé, egymás mellé – épp kitöltik a teret
  • még 1 harmadik ugyanilyen gurulós bőrönd élére állítva, keresztben
  • a két hátára fektetett bőrönd felett marad még üres tér, ahova keskeny dolgokat, vagy kisebb, összenyomható táskákba csomagolt dolgokat lehet tömködni
  • az élére állított bőrönd mellett is marad a két oldalon hely.

A csomagtér méretei

Azért hogy ne legyünk ilyen szubjektívak, leírtam pár belső méret adatot, illetőleg a teszthez használt bőröndök méreteit a bejegyzés végén. Na de beszéljen helyettem a videó, ahol szépen megnézheted ezt az egészet magadnak, sokkal szemléletesebb lesz mint az eddigiek.

  • a teszthez használt bőröndök mérete: 46x36x75 cm
  • a fekvő bőröndök felett kb 20-25 cm hely marad
  • a csomagtartó nagyjából belső „kockamérete” – tehát az a méret, ahol még a sarkok nincsenek lekerekítve szinte, az: 76 széles, 75 mély, 44 magas. (ez alapján csak ~300 liternél tartunk, ezért is csalóka az egész téma!)

Ezeket a méreket nézve kérdezheted, hogy az említett bőröndből hogyan fért be akkor 3 db?!

  • a két hátán lévő bőrönd szélessége 92, a csomagtartó szélessége 76: igen, de a csomagtartó szélessége magasabban kevesebb, szóval a fekvő bőrönd magasságában még simán szélesebb, mint 92 cm, viszont felette már egyre keskenyebb és keskenyebb lesz
  • a 75 mély csomagtartó vs. 75 hosszú bőrönd + 36 is ugyanezen oknál fogva fér be: a a csomagtartó nyílás felőli vége „szögletesebb, nem annyira lekerekített”, a belső, hátsó üléssor felőli vége viszont le van csapva, így sacc per kb 75 cm hosszon férne be egy 44 cm magas tárgy a csomagtérbe, és maradna mögötte (tehát a tárgy és az üléssor között) vagy 30+ cm hely.

Ha valaki ilyen Passatban gondolkodik, akkor remélem megtalálta amit keresett, ha a csomagtartó mérete kérdéses. 🙂

megosztás
küldés

Hasonló témában íródott cikkjeink

Legfrissebb bejegyzéseink

kik vagyunk?

Attila
Attila

Nincs megoldatlan probléma, nincs elvesztegetett idő. Nemcsak középvezetőként, hanem magánemberként is kamatoztatom évek óta digitálisan (is) hatékony mentalitásom: Igenis, vessük be a tech-világ adta eszközöket, nap végén pedig élvezzük ki, ha ezek által több az eredmény, kevesebb ráfordítással.

Tomi
Tomi

~25 éve vagyok benne napi szinten a hardverek és szoftverek világában. 8 éve indítottam az első online vállalkozásomat, mára pedig több tucat vállalkozónak segítettem több 10 milliós bizniszt építeni a különböző online szoftverek segítségével. Mérnökként folyamatosan a precíz és hatékony megvalósításra törekszem.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!

Kevés a Gmail tárhelyed?
Már évek óta fizetsz a nagyobb tárhelyért?

13 perces videóban mutatjuk meg, hogy miként tudod végtelenné tenni a Gmail postafiókod tárhelyét!

Megtelt A Gmail Logo Low

Háromrészes cikksorozat

Érthetően, részletes magyarázatokkal!

Érdekel, hogyan inthetsz búcsút a napi bénázásnak, és
indulhatsz meg a "pénznyomtatás" útján
saját magad digitális transzformációja által?

(Akkor is ha műszaki analfabétának érzed magad)

digitalis vallalkozas

Ha ezt a könyvet elolvasod, 

Kell ennél több?

Miben segít neked ez a fájl?

Áramfogyasztás mérőóra

akár otthonra, akár a vállalkozásodban

Miben segít neked ez a fájl?

QNAP NAS

akár otthon, akár a vállalkozásodban

Miben segít neked ez a fájl?

Bevetelek Es Kiadasok Osszesites2

akár a személyes pénzügyeidben, akár a vállalkozásodban