Sonos Vs Google Home

Hangteszt – Sonos One vs. Google Home

Melyik szól jobban? Egy Google home, vagy egy Sonos One? Döntsd el a hangtesztem alapján.
megosztás
küldés

A hangvezérelt okosotthon

Te is belefogtál már hangvezérelt okosotthonod kiépítésébe? Az emberek gyorsan megérkeznek arra a pontra, hogy hogyan, mely médiumról, és mely eszközökön keresztül hallgassák a „napi betevőjüket” zenét, amit szeretnek.

E bejegyzésnek nem célja egy részletes elemzés arra vonatkozóan, hogy egy multiroom audio rendszer kiépítésének esetén megelégedhetsz-e azzal, ha Google Home eszközökkel tűzdeled tele a házat, vagy neked mindenképpen a magasabb árfekvésű Sonos által gyártott hardvereket kell beszerezned.

A Sonosnak viszont van egy típusa, a Sonos One, amely beépített mikrofont tartalmaz, és ezáltal lehetősége nyílik egy Google asszisztens vagy Amazon Alexa bekonfigurálással a Google saját eszközeivel (Google Home Mini, Google Home, Google Home Max, stb) versenyezni – elvégre így mindkét eszköz egy mikrofon és asszisztens melléklettel ellátott hangszóróvá lesz.

Vájtfülűnek érzed magad? 😀 A hangminőség fontos

Amennyiben mi a lakásunk, házunk teljes egészét úgy kivánjuk „okosítani”, hogy okosotthon-vezérlést tartalmazó asszisztenst futtató hangszórókat helyezünk el a ház több helyiségében, akkor választhatjuk bármelyik gyártó eszközeit a legkülönfélébb szempontok alapján, ebben a posztban én viszont

egy dologgal foglalkoznék: A hangminőséggel.

A hanggal úgy foglalkozni viszont nehéz, hogy csak elmesélni tudjuk, így úgy döntöttem, hogy készítek nektek a témával kapcsolatosan egy vlogposztot, ahol egy korábban készített tesztfelvételem is megosztom: ezáltal te is el tudod dönteni, hogy ha pusztán a hangminőség az, ami számít neked, akkor ebben a méretben és kategóriában lévő hardverek közül megéri-e a jóval nagyobb költségekkel járó Sonos One-t választani.

Ítéletet nem áll szándékomban mondani, nézd meg a videót, és dönts!

A videóban Gareth Emery – Aperture (Laserface 01) c. trackjét kapcsolgatom a két eszköz között Spotifyról, figyelve arra, hogy lightosabb, és zúzósabb részeken is megfigyelhető legyen a két eszköz által generált hangzás. (A felvételek egy Samsung Galaxy S8 mobiltelefonnal készültek, mindent túlzott előkészület vagy optimalizáció nélkül).

A multiroom probélma

Ha vásárlás előtt állsz, ez a hangteszt szerintem sokat tud a latba nyomni. Mindazonáltal előre felhívom a figyelmed, hogy akár a Sonost választod (A hangminősége miatt), akár a Google-t választod (az ára miatt), az integráció egy speciális formáját fogod megkapni.

A legfontosabb dolog amit kiemelnék: Ha a Sonossal mész, és multiroomot akarsz, akkor bizony az összes szobába vagy Sonost, vagy Google Home-ot kell beszerezned, felejtsd el azt, hogy kombinálni fogod tudni a kettőt, és vegyesen csoportosítani.

De ha már itt tartunk, van még egy pár pont megfontolásra… Na meg is van, mivel fogunk foglalkozni egy következő bejegyzésben. 🙂

Kellemes elmélkedést kívánok!

megosztás
küldés

Hasonló témában íródott cikkjeink

Legfrissebb bejegyzéseink

kik vagyunk?

Attila
Attila

Nincs megoldatlan probléma, nincs elvesztegetett idő. Nemcsak középvezetőként, hanem magánemberként is kamatoztatom évek óta digitálisan (is) hatékony mentalitásom: Igenis, vessük be a tech-világ adta eszközöket, nap végén pedig élvezzük ki, ha ezek által több az eredmény, kevesebb ráfordítással.

Tomi
Tomi

~25 éve vagyok benne napi szinten a hardverek és szoftverek világában. 8 éve indítottam az első online vállalkozásomat, mára pedig több tucat vállalkozónak segítettem több 10 milliós bizniszt építeni a különböző online szoftverek segítségével. Mérnökként folyamatosan a precíz és hatékony megvalósításra törekszem.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!

Kevés a Gmail tárhelyed?
Már évek óta fizetsz a nagyobb tárhelyért?

13 perces videóban mutatjuk meg, hogy miként tudod végtelenné tenni a Gmail postafiókod tárhelyét!

Megtelt A Gmail Logo Low

Háromrészes cikksorozat

Érthetően, részletes magyarázatokkal!

Érdekel, hogyan inthetsz búcsút a napi bénázásnak, és
indulhatsz meg a "pénznyomtatás" útján
saját magad digitális transzformációja által?

(Akkor is ha műszaki analfabétának érzed magad)

digitalis vallalkozas

Ha ezt a könyvet elolvasod, 

Kell ennél több?

Miben segít neked ez a fájl?

Áramfogyasztás mérőóra

akár otthonra, akár a vállalkozásodban

Miben segít neked ez a fájl?

QNAP NAS

akár otthon, akár a vállalkozásodban

Miben segít neked ez a fájl?

Bevetelek Es Kiadasok Osszesites2

akár a személyes pénzügyeidben, akár a vállalkozásodban