Samsung Galaxy S6 Edge

Ezt kell tudnod az S6 Edge akksicsere előtt

Így nem fogod megrepeszteni a hátlapot ha S6 Edge.-en akarsz akksit cserélni.
megosztás
küldés

Ha neked van egy Samsung Galaxy S6 Edge (G925F) készüléked, akkor többéves használatot követően könnyen belefuthatsz abba a szituációba, hogy az akkumulátor megadja magát. (Amikor ez az én környezetemben megtörtént a készüléket bekapcsolni sem tudtuk többé).

Régen ez még egyszerű lepattintással működött,

a mai készülékek nagy része (talán az S6 Edge G925F volt az egyik az elsők közül) már úgy lett kialakítva, hogy a hátlap nem lepattintható, az akkumulátor nem pofonegyszerűen cserélhető, bizony rá van ragasztva az akksi is a telefonra, és a hátlap is úgy mindenestől a telefonkészülékre.

Nagy feladat előtt álltam, el kellett dönteni, hogy 1, selejtezünk (és odaveszik néhány fájl, ami még nem szinkronizált ekkor fel a nasra 2, elviszem valami olyan helyre, ahol szakértő kezek nyúlnak hozzá (költséges) 3, nekiállok én, csak meg lehet ezt csinálni valahogy itthoni körülmények között is.

Neten keresgélve rengeteg anyag található arról, hogy hogyan lehet egy akksicserét egy ilyen készüléken elvégezni, ezek közül egyet én itt be is linkelnék (a bejegyzés végén található), fontosnak tartom viszont elmondani, hogy mikor próbálkoztam, történt 1-2 dolog, amire

senki nem hívta fel kellőképpen a figyelmem,

így nyilvánvalóan nem sikerült sakk-mattot adni a témának, és bizony megrepesztettem az üvegből készült hátlap egyik oldalát több helyen elég rendesen – én pórul jártam.

Samsung Galaxy S6 Edge G925F
Samsung Galaxy S6 Edge G925F

Azért gondoltam, hogy megírom ezt a posztot, hogy ha Te is akksicsere előtt állsz, akkor az általam elkövetett hibákból keletkezett tudás nálad már rendelkezésre álljon. (Én végén amúgy egy plusz hátlapot kellett hogy beszerezzek.)

Samsung Galaxy S6 Edge G925F
Samsung Galaxy S6 Edge G925F

Mire figyelj oda?

Nem minden fenékig tejfel – Ragasztott, de rendesen

A Telefon alaplapja és a hátlap ragasztva van, a ragasztás feloldásához melegítenünk kell a hátoldalát a készüléknek. A lenti videóban egy olyan készüléken mutatják be az akksicsere folyamatát, amin vélhetően ezt a műveletet egyszer már elvégezték, ennélfogva láthatóan sokkal könnyebben tudják a dolgot elvégezni, mint ahogy ez neked első körben az érintetlen ragasztású edge-eden sikerülni fog.

Türelem – Hevítés

Melegíteni kell, hevíteni, forrósítani. Nem egy kicsit, nagyon. Olyannyira, hogy ne tudd tartani, nem tudom hogy ez 50 vagy 87 Celsius fokot jelent, de az biztos, hogy egy kézzel tartanod kell a telefont (egy rongy segítségével), amíg a másik kezeddel machinálni próbálsz. Forrósítsd fel nagyon, és csak akkor állj neki a műveletnek. Ja, miközben dolgozol a készüléken, érdemes a hőhatást folyamatosan fenntartani, máskülönben nagyon gyorsan lehűl a dolog, te pedig repeszted is az üveg hátlapot.

Egy segítő harmadik kéz – Hajszárító

Az előző bekezdés alapján világos: 3 kézre van szükség: Egy dolgozik, egy ellentart, egy pedig tartja a „hajszárítót” – én tényleg azzal csináltam! Szóval ne bénázz egyedül, ez nem egy ikea szekrény.

Eszközök – DIY

A témához beszerezni igazából nem nagyon kell semmit. A felfeszítéshez a snitzert nem javaslom, mert egy pontban feszít, koncentráltan fogja elrondítani a telefonod keretének puha műanyag részét, ehelyett egy egyenes, szélesebb (de nem túl széles) penge használatba állítása segíthet. Amikor már sikerült felfeszíteni egy oldalon a hátlapot, egy keményebb névjegykártyával nekimehetsz, gitárpengetőre nincs szükség.

A színes fólia – Színes hátlapunk újabb problémaforrása

A végén pedig figyelj oda, hogy az üveg hátlap belső oldalán lévő fóliát ne szedd le, ne szakítsd be, mert igazából attól szép színes a telefonod hátlapja, ha megsérted, akkor gusztustalanul fog kinézni.

Ilyen egyszerű!

Nehezebb a dolog, minta lenti videón látszik, de sokkal kevésbé bonyolult, mint ahogy azt az ember el tudja képzelni, mielőtt nekiáll. Szóval figyelj oda a fentiekre, csak óvatosan, hajrá, sikerülni fog.

megosztás
küldés

Hasonló témában íródott cikkjeink

Legfrissebb bejegyzéseink

kik vagyunk?

Attila
Attila

Nincs megoldatlan probléma, nincs elvesztegetett idő. Nemcsak középvezetőként, hanem magánemberként is kamatoztatom évek óta digitálisan (is) hatékony mentalitásom: Igenis, vessük be a tech-világ adta eszközöket, nap végén pedig élvezzük ki, ha ezek által több az eredmény, kevesebb ráfordítással.

Tomi
Tomi

~25 éve vagyok benne napi szinten a hardverek és szoftverek világában. 8 éve indítottam az első online vállalkozásomat, mára pedig több tucat vállalkozónak segítettem több 10 milliós bizniszt építeni a különböző online szoftverek segítségével. Mérnökként folyamatosan a precíz és hatékony megvalósításra törekszem.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!

Kevés a Gmail tárhelyed?
Már évek óta fizetsz a nagyobb tárhelyért?

13 perces videóban mutatjuk meg, hogy miként tudod végtelenné tenni a Gmail postafiókod tárhelyét!

Megtelt A Gmail Logo Low

Háromrészes cikksorozat

Érthetően, részletes magyarázatokkal!

Érdekel, hogyan inthetsz búcsút a napi bénázásnak, és
indulhatsz meg a "pénznyomtatás" útján
saját magad digitális transzformációja által?

(Akkor is ha műszaki analfabétának érzed magad)

digitalis vallalkozas

Ha ezt a könyvet elolvasod, 

Kell ennél több?

Miben segít neked ez a fájl?

Áramfogyasztás mérőóra

akár otthonra, akár a vállalkozásodban

Miben segít neked ez a fájl?

QNAP NAS

akár otthon, akár a vállalkozásodban

Miben segít neked ez a fájl?

Bevetelek Es Kiadasok Osszesites2

akár a személyes pénzügyeidben, akár a vállalkozásodban