2 hét egy Galaxy Watch 3-mal

Ezért (nem?) kell Neked Galaxy Watch 3 okosóra

Segítek eldönteni, hogy Te vagy-e az, akinek éppen egy ilyen okosórára van szüksége. Tapasztalatok két hét használat alapján.
megosztás
küldés

Már hónapok óta gondolkodtam azon, hogy beszerezzek egy okosórát, viszont mindig felesleges, hozzáadott értéket nem képviselő kütyüként gondoltam rá: Kizárt, hogy a féltve és böszkén viselt Certinám helyett valami divatós érintőképernyős hóbortot hordjak a csuklómon!

Aztán egy ismerősöm (na ki más, ha nem Tomi) benevezett egy Garminra, és elöntött a pozitív gondolatokkal, ez megadta a szükséges löketet- ezt nekem is ki kell próbálnom, akkor én viszont már hetek óta a Samsung Galaxy Watch 3-at nézegettem, nem is lehetett ész érvekkel meggyőzni, hogy ne rá szavazzak mikor beszerzésre került a sor.

4 hete van nálam, ezen 4 hét legfontosabb tapasztalatainak 99%-a már az első két hét alatt a felszínre került, ezekből szeretnék 1-2-t most Veled megosztani, hogy el tudd dönteni, van-e Neked egy ilyenre, és vagy úgy egyáltalán egy okosórára szükséged.

Aki nem szeret olvasni, az klikkelhet videóra, ami alapján ez a blogbejegyzés készült:

Típusok félreérthető sokszínűsége

Számos verzió kapható, szürke – fekete, titán – rozsdamentes ház, bőr – rozsdamentes acél szíj, és LTE illetőleg Bluetooth címszavak összekombinálásából jön ki a dolog.

A félreérthetőség onnan jött, hogy amikor olvastam, hogy LTE vagy nem LTE, akkor én arra gondoltam, hogy a nem LTE verzió minden bizonyára GSM/3G (UMTS) modult tartalmaz, így vígan lehet majd használni a nem LTE órát is telefon nélkül is internetezésre, telefonálásra, csak egy lassabb hálózaton. Na ez nem így van.

A nem-LTE verzióban nincs semmiféle „GSM” modul, így azzal kizárólag akkor fogsz tulni telefonálni, vagy akkor fogod tudni az üzeneteited olvasni, vagy akkor fogja feltölteni az épp lefutott távodat, ha a mobilod Bluetooth közelségbe kerül, ez adja ugyanis az adatkapcsolat alapját.

Az LTE verzió ezzel ellenben bluetoothszal is rendelkezik: Ha a bluetooth kapcsolat elvész, akkor eSIM kártya megléte esetén önmagában képes a hálózathoz kapcsolódni – így lesz belöled David Hasselhof. Ha Teslát vezetsz netalántán, hívhatod K.I.T.T:-nek, és akkor beláthatod: a jövő elérkezett, ha nem is lépett be a az ajtón, mindenképp kopogtat.

Mi az az eSIM?

Naigen… Egy modell arra, hogy hogyan húzzanak le a telkomm cégek még több pénzt a vásárlóktól. Az eSIM az egy fizikai valójában nem létező SIM-kártya előfizetés: Havidíjért cserébe hálózati elérhetőség. Azért IGEN speciális helyzetben kell lenni ahhoz, hogy jól meg tudd indokolni, miért van Neked fel nem fogható szükséged erre, és arra, hogy ezért tenylegesen havidíjat fizess, 1-2-3 év alatt akár annyit mint amennyibe az órád kerül(t).

Ezzel a véleményem is elmondam a dologról – és azon sem stresszeltem túl magam, hogy a nem LTE-s fekete, bőrszíjas változatot szereztem be.

Kicsomagolás, külcsín

Cool, vagány, prémium? Kétségkívül az.

Ennek ellenére ízlések és pofonok, nekem a bőrszíj nem tetszik, már 2 hét után elkezdett betöredezni, az általam birtokolt változat viszont így bőrszíjjal jóval kevesebet nyom, mint a certina órám, konkrétan 70 gramm környékét, ezáltal nem érződik különösebben nehéznek, sőt.

Samsung Galaxy Watch 3 Vs Certina
Samsung Galaxy Watch 3 és egy Certina DS Podium vastagságának összehasonlítása

Hajszállal vasagabb az óra háza mint a Certináé (DS Podium), de kényelmetlenségről semmiképp sem tudok beszámolni.

Az első benyomás

A csomagban 1-2 lényegtelen brosúrán kívül jön még egy töltőfej nélküli USB-s töltő, amire mágneses módon rácuppanva töltögethetjük az óránkat, ami 2-3 óra alatt meg is van, és a mobil által kijelzett majdnem 3 napos készenlétet nálam hozta is. Tény, hogy nem vagyok / voltam ráakadva folyamatosan. Ez egy óra, amit óraként használok, illetőleg néhány cool funkcióra, aminek köszönhetően nem fog kelleni a telefont előrántani a zsebemből.

Talán ez a gondolat adja meg az egésznek az esszenciáját, ha a hasznos-e, hatékony-e, kell-e ez nekem kérdésre akarunk válaszolni. Rendkívüli módon bejött az, hogy egy csomó ügyesbajos dolog miatt ténylegesen nem kell a telefonomhoz nyúlni, na de ezekről mindjárt lesz még szó.

A pörgettyű (rotating bezel)

NON-PLUS-ULTRA. Ez az a dolog, ami olyan szinten feldobja az óra kezelését, hogy ezután bármely más órám lenne, ezt hiányolnám, de nagyon-nagyon. Nem írok regényt róla, nézz bele a videóba. A pörgettyű és az érintőképernyő kombinációja könnyed kezelhetőséget tesz lehetővé, rettenetesen nagy pirospont és csillagos 5-ös a samsungnak.

A menü kezelését szavakkal leírni nehéz, javaslom hogy nézz bele a videóba. Ha viszont megpróbálnám, akkor van:

 • fizikailag két gombunk az óra jobb szélén: egy menü, és egy vissza gomb
 • egy 3 körlapos menünk: a pörgettyűt forgatva egy kis jelölő vándorol végig az appokon, a kör közepét megérintve pedig indíthatjuk a kijelölt appot, az ujjunkat jobbra balra huzgálva pedig a menüképernyők között válathatunk
 • egy rakás widget: az óra „mellé” kirakott gyorsindító eszközök, vagy toolok, a gyakori funkciók gyors és könnyű eléréséhez. Sokkal hasznosabb itt egy widget, mint egy mobilon valaha is lesz
 • van egy „lehúzós” androidos menünk, totaláisan ugyanaz a funkcionalitás, fontos dolgokat lehet ki-be kapcsolgatni
 • a főképernyő bal oldalán pedig az értesítések érhetőek el.

Tömören, folyékony, egyszerű és gyors az egész.

További alapfelütések

A mobilodra a Samsung Wear appot mindenképp fel kell telepíteni, innen fogod elérni az órának az összes beállítását, és kapod ezt egy jóval kezelhetőbb felületen, mintha mindent az órában akarnál a legmélyebb részletekbe menően állítgatni – erre azért tényleg kényelmesebb a telefon. Progikat tudsz letölteni, számlapot cserélni, meg ezen kívül még rengeteg mindent A-Zig állítani.

Samsung Galaxy Watch 3 Menu
Samsung Galaxy Watch 3 főmenüjének egyik szelete

Akarsz mindenféle progikat telepítgetni rá? Igen, lehet. Viszont mennyivel több lehetőség állna rendelkezésre, ha a Samsung saját Tizen OS rendszere helyett a Google Wear OS-rendszere (Órandroid) ketyegne benne. Nem érvágás, hogy nincs így, de már volt olyan progi, amit szívesen rájátszottam volna, de nem tudtam (egyelőre). (Android TV-re is lehet bőszen próbálgatni a telefon-ra írt androidos progikat, és vannnak nagyn jó fogások).

Az óra számlapja cserélhető, akár egyedi képes dolgokat is be lehet állítani, viszont ami még ennél is jobb, hogy a telepített számlapok (melyekből Dunát lehet rekeszteni telefonon keresztül letöltve) testre szabhatóak: Egy adott típus színvilága, elrendezése, a kis „kütyüinek” tartalma állítható. (Egy nagy számlap az időnek, 3 kis számlap, például a napnak, a naplementének és példaképp a Sydneyben épp aktuális időnek).

Samsung Galaxy Watch 3 Charger
Samsung Galaxy Watch 3 és a hozzá járó töltőpad

Érdekes módon az óra nyelve, vagy az, hogy a naptárban a vasárnapot vagy a hétfőt rakja előre, a telefonunk regionális beállításaitól függ, nem találtam beállítást direktben az órára vonatkozóan > Ha a mobilod spanyolra állítod, akkor az óra is spanyol menüt fog kapni.

A telefonod táskádból/zsebedből való elővétele nélkül – hasznos

Vannak azok a funkciók, amig tényleg hasznosak lehetnek, nézzük meg ezeket először.

 • Látod hogy ki hív, le tudod nyomni, vagy fel tudod venni, beszélni is tudsz akár kihangosítva, mindeközben nem kell semmit a kezedben tartani, hisz az óra a csuklódon van
 • Meg tudod keresni a mobiltelefonad. Egy klikk, és a mobil elkezd csörögni! (Ne mondd, hogy nem állandóan a mobilod keresed! :D)
 • Vízivás-tracker: Klikkeld le egy widgetben egyszerűen, ha lecsaptál egy pohár vizet
 • Zseblámba: a sötétben bolyongani mennyivel egyszerűbb úgy, hogy a pörgettyűvel állítod a fényerőt, és nem kell kézben tartani a tefonodat?
 • Cool dolog látni az utolsó 1-2 egyszavas egymondatosüzenetet amit kapsz: sms-ben, vagy wappon
 • Olvashatod az e-mailjeid: Samsung Mail van, Outlook van.
 • Vess egy pillantást az árfolyamokra!
 • Sportoláskor trackeld automatikusan, amit csinálsz. Sőt, a pulzusból az óra automatikusan indítja a rögzítést (ha beállítottad)
 • Ébresztőóra: Iszonyatosan elszoktam már attól az elmúlt években, hogy egy karórára kelek, nem pedig a telefonom zizeg/csörög az éjjeli szekrényen! érdemes kipróbálni, garantáltan meg fogsz lepődni. 🙂
 • Indíts stoppert, időzítőt, hangrögzítést, számológépet, vagy borravaló számolót 🙂 1-2 ujjmozdulattal
 • Jeleníts meg több időzónát könnyedén
 • Adj hangparancsokat a Google Asszisztensednek az órán keresztül
 • Fizess az órával! Navigálj, vagy vezéreld a Spotify-odat! – Ezekről a bejegyzés későbbi részében még lesz szó.

A telefonod táskádból/zsebedből való elővétele nélkül – de minek?

És vannak azok a funkciók, amelyekre képes az óra, de sok előnyétnem fogod kiélvezni szerintem.

 • Elérheted a névjegyzéket, üzeneteket írhatsz, és hívást is kezdeményezhetsz akár.
 • Írhatsz is e-mailt, de szerintem meg fogsz őszülni közben
 • Böngészőben próbáltam megnézni ezt-azt, 1-1 hír elolvasására még oké, de hogy nem fogsz ingatlanhirdetéseket nézegetni, vagy youtube videókat, az biztos, eléggé be is lassult, és nem is volt kényelmes, „szörfölni” tehát azért majdnem használhatatlan.
 • Whatsapp, sms van, Signal, meg egy rakat másik „messenger” progi viszont nincs.
 • Nem tudtam wappon hangüzenetet küldeni, pedig ez egy jo dolog lehetne
 • Diktálva e-mailt írni nem lehet? Gmail Kliens miért nincs? (Legalábbis most amikor néztem nem volt) – Persze a Gmailt beállíthatód úgy is hogy samsung mailben vagy Outlookban lásd a leveleket.
 • Nem találkoztam todoist integrációval, nomeg még egy „idő-tracker” app is jó lett volna, amivel a mobil nélkül mérhetem, hogy mivel mennyi időm megy el egy nap folyamán…

Samsung Health – Az életmód tanácsadó

A Samsung fitt-appját használhatjuk az órával. Amivel rendkívül sokszínűen és részletesen követketjük nyomon lényegében azt, hogy milyen életmódot folytatunk. Viszonylag sok mindent tud az app nekünk automatikusan rögzíteni ha viseljük az órát, másokat pedig akár mi magunk is rögzíthetünk viszonylag egyszerűen.

Automatikusan rögzítésre kerülhet: Lépéseink száma, testmozgások (a pulzusunk és egyéb életjeleink alapján az óra „rájön” hogy most pl. futóedzés van folyamatban), életjeleink alvás közben (erről mindjárt lesz még szó), a stressz-szintünk, a véroxigén-szintünk… De ha kedvünk tartja, akkor mindig beklikkelhetjük, ha megittunk egy pohár vizet, ha kalóriát vittünk-be, (azaz ettünk), de például a menstruációs ciklust vagy akár a rendszeres súlymérlegelésünket is vezethetjük Samsung Health-en belül.

Samsung Galaxy Watch 3 Map
Samsung Galaxy Watch 3: mozgás utáni statisztika térképe az órán

Futás közben térképen látjuk, hogy merre járunk, milyen a pulzusunk, amikor teljesítünk egy kört, felolvassa nekünk a legfontosabb adatokat a teljesítményünkről… Amikor végeztünk után egyből kapjuk az adatokat, statisztikat, grafikont pulzusszámmal, sebességgel, földi halandó nem élsportolók számára mármár eltúlzott részletességgel.

Mi a lényeg? Részletes statisztikákat kapunk vissza minderről, melyeket megnézhetünk az óránkon, vagy a mobilunkon egyaránt, ott viszont egy fokkal részletesebb verzióban, könnyedén tudjuk ezáltal szokásainkat kiértékelni. Ekkor van lehetőség ismerőseinkkel történő hasonlításra, avagy a Samsung Health appot használkó közösségben elfoglalt helyünk megismerésére (Leaderbords funkció).

Samsung Galaxy Watch 3 Pulse
Samsung Galaxy Watch 3 – mozgás utáni statisztika pulzust is mutató diagramja

Mire jó a statisztika? Minden javulás alapja a mérhetőség, átláthatóság. Csak az a tény, hogy elkezdesz odafigyelni arra, hogy mivel töltöd el az időd, már azt fogja eredményezni, hogy próbálod hasznosabban felhasználni a rendelkezésre álló „keretet”. Így van ez az élet minden területén. Ha tehát látod, hogy mennyi az annyi, objektívan leírt rendszer (számok) alapján, hogy milyen életmódot folytatsz, akkor könnyedén tudod magad javulásra sarkallni, és ezeket az eredményeket láthatod is később a számokban visszatükröződni.

A szív hármasa

A Samsung Health App koncepciójának lényegi eleme, hogy az óra figyeli, hogy (amennyiben engedélyezzük) 1, mennyi volt az adott napi testmozgásunk 2, mennyi volt az aktív óráink száma, és hogy mennyi kalóriát égettünk el. Nálam az alapértelmezett napi cél 300kCal, 30 perc testmozgás, és 8 aktív óraként volt meghatározva – ez nyilván nem egy sportolói teljesítményt jelent, azt tegyük hozzá -, viszont egyénenként ez testreszabható.

Samsung Galaxy Watch 3 Health Heart
Samsung Galaxy Watch 3 – a szív, amit minden nap „ki lehet tölteni”

Amennyiben a 3 cél teljesül, (a nap folyamán látjuk, hogy hol tartunk – egy óra akkor aktív, ha tartottunk benne némi „szünetet”, ami alatt mozogtunk, tehát mondjuk megszakítottuk a számítógép előtti ülőmunkát), akkor megkapjuk elismerésül a szív ikonunkat.

Aztán persze a program nézegeti, hogy mit csinálunk, gratulál ha jol haladunk, és képes emlékeztetni dolgokra: 2 órát ha a gép előtt ülsz, szólni fog, hogy nyújtózkodj egyet – én ilyenkor rendszeresen lenyomok 10 guggolást.

Samsung Galaxy Watch 3 Pulse 2
Samsung Galaxy Watch 3 – pulzusmérés EKG stílusban

Az alvás tracker

Ha éjjel a kezünkön hagyjuk az órát, figyelni tudja életfunkcióinkat, reggel felkelve láthatjuk, hogy mennyit voltunk ébren (akár észleltük ezt, akár nem), mennyit voltunk könnyed alvás, REM, vagy mélyalvás fázisban.

Az hogy ezt elemezhetjük egy jó kiindulási alapot ad arra, hogy javítsunk az alvási szokásainkon. Ahogy az többi funkciónál, itt is részleteseb statisztikák érhetőek el a mobilappon keresztül.

Sequence.00 25 18 01.still003
Egy éj alvás-statisztikája a mobilappban

A legnagyobb szívfájdalom a Health Appal kapcsolatosan

Többször említettem, hogy az órán sok mindent látsz, a mobilon mégtöbbet… Viszont többenet (nyilván politikai okai vannak), hogy a Samsungnál NINCS semmi netes, webböngészős felület. Felejtsd el tehát azt, hogy (trükk nélkül) Te bármit meg tudsz nézni ezek közül adott esetben számítógépen. A Garmin megoldásaihoz hasonlítva ez egy eléggé fájó pont, valljuk be.

A Samsung Health App nem integrálható alapból Google Fit-tel, és egy rakat futós applikációval sem…. Ami számomra egy sokkhatás volt – elnézve a konkurencia óráinak integrációs képességeit… Találtam viszont egy megoldást

Az egyetlen, akinek privilégiuma van a Samsungnál: a Strava futó-app

Csodával határos módon két lépésben tudtam javítani a kezdeti elkenődöttségen (Garmin órákra irigykedvén): Elször is kiderült, hogy beállítható úgy a Samsung Health App, hogy a testmozgásokat, futákat, sétákat, bringázásokat fel tudja tölteni Stravába. Sosem hazsnáltam korábban Stravát (Sports Tracker párti voltam mióta léteznek ilyen appok egyáltalán), na most feltepítettem, és amit láttam, annak örültem:

Nem kell előfiezetni a Stravára, és az alapfunkciók működnek, lefutva egy távot szépen a Strava netes felületén is nézhető lesz, hogy merre jártunk. Sokaknak ez egy totál lényegtelen dolog lesz, én viszont NAGYON örültem neki, hogy legalább erre lehetőség van.

Google Fit integráció egy segédprogival

A másik érdekes dolog az volt, hogy találtam egy segédprogit Androidra (Health Sync), ami azt tudja, hogy a mobiltelefonra megérkező Samsung Health életmód-adatokat beszinkronizálja Google Fitbe (és akár vissza). Egy hét ingyenes, utána 3 Euro. Mondanom sem kell, rossz szájízzel, de kifizettem eme hatalmas összeget, viszont megérte, totálisan jól működik.

2021 02 20 22 02 49 Health Sync Apps On Google Play
A Health Sync app a Samsung Health és a Google Fit összekötéséhez

De mi értelme? Hát az, hogy a Google Fit az rendkívül sok eszközzel, életmód appokkal, mindennel integrálható, így elméletileg megvalósítható egy olyan koncepció, hogy a Google Appjában megtallálsz minden életmóddal kapcsolatos dolgodat. A Google Fitnek pedig szintén nincs netes felülete… na de ez már más kérdés.

Az adatbiztonságról kicsit később.

Samsung Galaxy Watch 3 Backside
Samsung Galaxy Watch 3 hátoldala

Fizetés NFC-vel

Csak hogy fekete pontot is kiosszunk… Az órával akkor tudsz fizetni, ha Samsung Pay felhasználó vagy. 2021. februárjának végén mindösszesen 7 db országban elérhető ez Európában: Tehát a franciáknak, olaszoknak, spanyoloknak, svédeknek, svájciaknak, oroszoknak, és angoloknak van szerencséjük.

Megoldás: ha beszerzel egy ezen országókból eredztethető telefont, oda köthető előfizetéssel, nem rootolod, és az adott országnak megfelelő legfrisebb szoftvert használód, valamint a regionális beállítást is oda teszed… Na akkor állítólag fogod tudni „külföldön” is használni a Samsung Payt

Ha ez viszont nem kivitelezhető, akkor eszedbe juthat, hogy dobsz egy Google Pay-t az órádra! Felejstd el. Ez nem Wear OS.

Gondolván arra, hogy egy Garmin Pay-jel simán lehet fizetni Magyarországon, érthetetlen számomra, hogy ha enyi pénzt leperkál valaki egy ilyen Galaxy Watch 3-ért, és nem a szerencsés országok egyikének lakója, akkor miért nem tudja az óráját fizetésre használni.

Jó ennél nagyobb problémám ne legyen az életben, de ez nagyon elgondolkodtatott. Remélhetőleg viszont a dolog hamarosan más országokban is elérhetővé lesz téve – bár információim erről nincsenek.

Érdekesebb extrák

Vízálló! Lehet benne úszni. Érdemes egy képernyőzárat bekapcsolni ehhez, az úszás végeztével pedig megmutatja nekünk azra, hogy hogyan rázogassuk meg annak érdekében, hogy a víz kifolyjon azokból a minimálrésekből, amelyekből szükéges.

Navigáció! Tök jól működik, amikor egy belvárosban kalandozol, vagy nyaralsz valahol, hogy nem a telefonodat kell nézegetni, hanem az órát mutatja az utat, na de azon megint fennakadtam, hogy Google Mapsb-ól csak fizetős verziót lehet letölteni az órára.

Remote Control: Iránytsd a telefonodat az óráddal: Az órád érintőpadként (touchpad) használatával megjelenik egy egérkiurzor a telefonodon, amit bizony így könnyedén vezérelhetsz.

Spotify: Az óráról tudod vezérelni, megállítani, számot váltani, de csak ha a telefonodon fut a zene. Ha PC-n indítottál spotify-t, akkor nem fogod tudni az órával kezelni. Ha a PC-n a lejátszást átadod a telefonnak, akkor az óra máris fogja tudni vezérelni a lejátszást. Az én szívfádalmam az volt, (nem tudom hogy van-e rá valami trükkös megoldás), hogy a Google Home-ban a házban működő hangfalcsoportok között például nem tudok váltani. Szóval egy Google Home integráció jó lenne (ha nem lett azóta hogy ez a cikk elkészült).

Belsó memória Ha nincs más szórakozásod, akkor médiafájlokat tehetsz az órára, és ezeket itt meg is nézheted, 8GB az össz memória (az általam vizslatott típusnál), viszont ebből kb 3-4-et foglal el maga az op. rendszer.

Telepíthetsz özön appot: az árfolyam-widgettől kezdve a játékokon, és a GPS-koordináta kijelzőn át át a barométerig rengeteg mindent.

Samsung Galaxy Watch 3 Alarm
Samsung Galaxy Watch 3 ébresztőóra

Adatbizonság?

Persze, majd a betörő hogy épp alszok? Digitális önkéntes nyakörv! 🙂 Már megint mindent töltsek fel a felhőbe? Kizárt!

Elképzelhető hogy ezek közül valamelyik már felmerült benned… Nem kezdek hozzá ismét a témához, a blogon már leírtam a véleményem arról, hogy 2021-ben a digitális világ előnyeinek kihasználása sokkal több pozitívumot vihetz az életünkbe, mint amekkora rizikónak tesszük ki magunkat, ésszel kell viszont jelen lenni az online térben, ez a lényeg. Ha ésszel csinálod, akkor felesleges a felhőalapú világunkat „túlaggódni” biztonsági megfontolások miatt. (Itt és itt írtam bővebben a témáról).

Ennél fogva egy ilyen óra is sokkal többet ad, mint amit biztonságban elvesz. Elég arra gondolni, hogy ha be van állítva, amikor elájulsz tud telefonálni helyetted, csak hogy egy példát említsek.

Én ezen aggódtam a legtöbbet

Mielőtt beneveztem, én azon stresszeltem, előre hogy ígyis eleget nyomkodom már a telefonom, és nem kevés időbe tartott odáig eljutni, hogy a nap bizonyos szakaszaiban ne legyen a telefonom a közelemben (mondom ezt úgy, hogy nem vagyok súlyos mobilfüggő), jaj mi lesz, ha majd az órát a kezemen hordom, aztan állandoan csak azt fogom nyomkodni, meg pörgetni.

4 hét után jelentem, hogy félelmeim alaptalanok voltak, ugyanis lényegében pont azt csinaáltam, aminek értelme van: Óraként használtam az órámat, és az irodában örülve elmosolyodva örültem neki, mikor kaptam 1-1 képet a gyerekekről, vagy amikor rámszólt hogy itt az ideje guggolni párat. Egyáltalán nem lehet azt mondani, hogy annyira ráfüggöttem volna, hogy az gáz lenne.

Samsung Galaxy Watch 3
Samsung Galaxy Watch 3

Fazit – Kell ez Neked?

Végkövetkeztésre mennyivel jobb a németek „Fazit” szava.

Ha egy olyan ember vagy, aki

 • már gondolkozik azon, hogy veyen magának egy új órát bármilyen oknál fogva
 • pörgettyűs órát akar
 • szereti a modern tech cuccokat
 • akar magának egy jól kezelhető, fancy, cool, divatos újdonságot
 • el akar kezdeni valamit csinálni a nem ideális életmódjával
 • nem akar triatlonista lenni
 • keres annyit, hogy nem többhavi spórolást kell összevárni egy ilyenért (egy 100ezres óráról beszélünk!)
 • nem dől a kardjába (nagyon), hogy nem tud vele fizetni (még)
 • nem lesz attól túlzottan ideges, hogy nem lát minden statisztikát számítógépen weben

Akkor ezt NEKED találták ki.

Neked és nekem. 🙂 A fekete pontok ellenére nagyon egyben van a cucc, én bátran tudom ajánlani mindenkinek, nagyon megszerettem, a fektepontok ellenére (NFC fizetés nem működik, nincs webes statisztikázás kivéve strava).

megosztás
küldés

Hasonló témában íródott cikkjeink

Legfrissebb bejegyzéseink

kik vagyunk?

Attila
Attila

Nincs megoldatlan probléma, nincs elvesztegetett idő. Nemcsak középvezetőként, hanem magánemberként is kamatoztatom évek óta digitálisan (is) hatékony mentalitásom: Igenis, vessük be a tech-világ adta eszközöket, nap végén pedig élvezzük ki, ha ezek által több az eredmény, kevesebb ráfordítással.

Tomi
Tomi

~25 éve vagyok benne napi szinten a hardverek és szoftverek világában. 8 éve indítottam az első online vállalkozásomat, mára pedig több tucat vállalkozónak segítettem több 10 milliós bizniszt építeni a különböző online szoftverek segítségével. Mérnökként folyamatosan a precíz és hatékony megvalósításra törekszem.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!

Kevés a Gmail tárhelyed?
Már évek óta fizetsz a nagyobb tárhelyért?

13 perces videóban mutatjuk meg, hogy miként tudod végtelenné tenni a Gmail postafiókod tárhelyét!

Megtelt A Gmail Logo Low

Háromrészes cikksorozat

Érthetően, részletes magyarázatokkal!

Érdekel, hogyan inthetsz búcsút a napi bénázásnak, és
indulhatsz meg a "pénznyomtatás" útján
saját magad digitális transzformációja által?

(Akkor is ha műszaki analfabétának érzed magad)

digitalis vallalkozas

Ha ezt a könyvet elolvasod, 

Kell ennél több?

Miben segít neked ez a fájl?

Áramfogyasztás mérőóra

akár otthonra, akár a vállalkozásodban

Miben segít neked ez a fájl?

QNAP NAS

akár otthon, akár a vállalkozásodban

Miben segít neked ez a fájl?

Bevetelek Es Kiadasok Osszesites2

akár a személyes pénzügyeidben, akár a vállalkozásodban