Okos Tv Buta Tv

Amikor az okos TV is buta

Van olyan, amikor az okos TV-d sem elég okos. Mit lehet tenni ezzel és hogyan kerülhető el, hogy a következő TV vásárlásnál belefuss ebbe a hibába?
megosztás
küldés

Folyamatosan pörög a TV ipar, nincs megállás. Évről-évre jönnek ki a modernebb technikák, ma már szinte nem lehet kapni olyan készüléket, ami ne lenne okos.

Mivel óriási a választék, nem könnyű dönteni, hogy melyik is lesz megfelelő számunkra. Természetesen mindig az aktuális, legjobb tudásunk szerint döntünk, de így is érhet meglepetés a későbbiekben.

Alapvető hibák okos TV vásárlásakor

A legtöbbeknek a technikai dolgok fontosak. Nagy legyen, lapos legyen, de abból is a vékonyabb. 100 Hz-es, 200 Hz-es, 3D-s, stb…

Sokan elvakultan csak ezeket nézik, holott a TV-n futó operációs rendszer szintén fontos szempont, ha pl. később okosítani akarjuk az otthonunkat.

Így futottam én is abba, hogy rájöttem: a pár éve megvett LG okos tv-m valójában buta. Ugyanis, ha azt akarom, hogy hangvezérelve kapcsoljon be és ki (pl. Google Home Mini segítségével), akkor ez nem fog működni.

Google Chromecast
A Google Chromecast segítségével egy buta TV okossá tehető

Így tudod okosítani a buta TV-det

Szerencsére nem kellett TV-t cserélni, egy Google ChromeCasttal sikerült megoldani az átmenti butaságot.

Ha legközelebb TV-t fogok venni, akkor egészen biztos, hogy az Android operációs rendszer alapkövetelmény lesz, ez lesz az első tényező, amire szűrni fogok, aztán jöhetnek a többi szempontok.

Megjegyzem, hogy egyes nem Android TV-k is tudnak már együttműködni a Google Assistanttal. Érdemes ennek jól utánajárni, mielőtt megvesszük a kiszemelt TV-t.

Pár népszerűbb gyártó és a rajtuk futó operációs rendszerek, ami megkönnyíti a keresgélést:

  • LG: webOS
  • Samsung: Tizen
  • Sharp, Sony, Philips, Toshiba: Android
  • Panasonic: Viera Cast (újabbaknál Firefox)
  • Apple: tvOS

Tervezd tudatosan a jövőt

Fontos tudni persze azt is, hogy Apple vagy Android alapú okosotthont akarunk a későbbiekben felépíteni.

Előbbi esetében az Apple TV és az Apple HomePod lesz a megfelelő választás, míg utóbbinál egy Android alapú TV és a Google valamelyik segédje (Home, Home mini vagy Home Hub).

Aki egy kicsit is technikai beállítottságú, azt gondolom, hogy elkerülhetetlen lesz az otthon okosítása, ha most még úgy is látja, hogy nincs szüksége rá. Aki nem technikai és nem is érdekli, érdemes megismerkedni legalább a lehetőségekkel, mert igen nagy kényelmet nyújt egy-egy okosotthon megoldás.

Ha tetszett ez a cikk, ne felejts el feliratkozni lent a blogértesítőre, hogy első kézből értesülj a legfrissebb bejegyzésekről!

megosztás
küldés

Hasonló témában íródott cikkjeink

gw4 tw3 index

WearOS okosóra rangadó: Galaxy Watch 4 a Ticwatch 3 Pro ellen

Videós anyagunkban a két meghatározó WearOS rendszert futtató [WearOS 2 vs WearOS3+OneUI], lehengerlő tudású Smartwatch-zászlóshajókat veszem górcső alá egy olyan összehesonlító tesztben, ahol a napi használatra, a kényelmi funkciókra, és a sportolás trackelésének terepen történő tesztelésére helyezem a hangsúlyt, egy havi használat alapján.

Tovább »

Legfrissebb bejegyzéseink

kik vagyunk?

Attila
Attila

Nincs megoldatlan probléma, nincs elvesztegetett idő. Nemcsak középvezetőként, hanem magánemberként is kamatoztatom évek óta digitálisan (is) hatékony mentalitásom: Igenis, vessük be a tech-világ adta eszközöket, nap végén pedig élvezzük ki, ha ezek által több az eredmény, kevesebb ráfordítással.

Tomi
Tomi

~25 éve vagyok benne napi szinten a hardverek és szoftverek világában. 8 éve indítottam az első online vállalkozásomat, mára pedig több tucat vállalkozónak segítettem több 10 milliós bizniszt építeni a különböző online szoftverek segítségével. Mérnökként folyamatosan a precíz és hatékony megvalósításra törekszem.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!

Kevés a Gmail tárhelyed?
Már évek óta fizetsz a nagyobb tárhelyért?

13 perces videóban mutatjuk meg, hogy miként tudod végtelenné tenni a Gmail postafiókod tárhelyét!

Megtelt A Gmail Logo Low

Háromrészes cikksorozat

Érthetően, részletes magyarázatokkal!

Érdekel, hogyan inthetsz búcsút a napi bénázásnak, és
indulhatsz meg a "pénznyomtatás" útján
saját magad digitális transzformációja által?

(Akkor is ha műszaki analfabétának érzed magad)

digitalis vallalkozas

Ha ezt a könyvet elolvasod, 

Kell ennél több?

Miben segít neked ez a fájl?

Áramfogyasztás mérőóra

akár otthonra, akár a vállalkozásodban

Miben segít neked ez a fájl?

QNAP NAS

akár otthon, akár a vállalkozásodban

Miben segít neked ez a fájl?

Bevetelek Es Kiadasok Osszesites2

akár a személyes pénzügyeidben, akár a vállalkozásodban